Blicken framåt

2009-01-23 22:27

Ja nu är begravningen gjord. Det var den absolut finaste begravning man kan tänka sig! 🙂

När mamma och jag var ner på Fröken Knopp och beställde blomkrans till kyrkan häromdagen frågade hon i affären vad vi hade för idéer. Vi pratade om murgröna mm och sen kom jag på ”fyrklöver”! Daniel var rent utsagt förjäkligt bra på att hitta fyrklöver i gräsmattan! Han kunde promenera och bara kasta sig ner i en grästuva rätt som det var och dra fram en fyrklöver och ibland tom en femklöver!!! (Hur sjutton kunde då han ha sådan otur kan man fråga sig…)

En fyrklöver till Daniel

En fyrklöver till Daniel

Iaf så så antecknade tjejen i affären fyrklöver på beställningen och när vi kom till kyrkan så fick vi se det absolut finaste blomsterarrangemanget jag kunnat tänka mig!!!
Hon hade bundit ihop vita bellisar (som morfar och mormor har gräsmattan full och Daniel gillade) i form av en fyrklöver!!! Jag blev så glad när jag såg den. Den kunde inte ha blivit finare…

Vår kusin Maria sjöng som en ängel tillsammans med en kille som spelade gitarr och en tjej som spelade piano. Det kunde inte heller ha blivit bättre.

Prästen Per sa många fina ord om Daniel…

När begravningen var klar och vi samlades på Mariagården för att fika kändes det så skönt på något sätt. Och idag på förmiddagen fick jag för första gången lust att plantera om pelargonerna och klippa ner dem. Inte för att jag tog tag i det men jag tänkte iaf tanken.
Däremot så klädde jag på barnen och gick ut och lekte i snön! Jag kan säga att vi knappt har varit ute på hela jullovet bara för att vara ute (bara om vi skulle iväg någonstans). Jag har inte orkat… Men idag kändes allt lättare. Fast nu när kvällen kommer kommer känslorna ikapp mig och jag sitter här vid datorn och skriver av mig som vanligt nu förtiden.

Hjärta

Hjärta

Jag måste även lägga in ett gott ord för begravningsbyrån som hjälpt oss med allt innan begravningen! De har svarat på alla konstiga frågor som ploppat upp, de har ställt upp och fixat allt som vi önskat och vi har fått ringa dem mitt i natten om vi behövt. Helt otroliga! 🙂 Efter begravningen hade de (?) ställt ut alla blommorna i ett sånt fint hjärta runt ankaret på kyrkogården…

Jag vet inte om jag skrivit det innan men jag har fått kontakt med en tjej som också är moster åt en kille som dog i somras. Han var 14 år gammal. Vi mailar milslånga mail till varandra varje dag! Jag är så glad att jag hittat henne för det är så skönt att prata med någon som vet precis hur det är!!! Det är en stor tröst och frihetskänsla att kunna skriva av sig och hon oftast har tänkt samma sak som jag. (*Kram på dig vännen!*) 🙂

Helgens planer är två barnkalas. Ett på lördag och ett på söndag. Vi fyller veckans sockernivå på två dagar. Det kallas för vardagseffektivitet det! 😉

One Response to “Blicken framåt”

  1. Hej vännen!!! Jag har skrivit en hel sida till er men den försvann???? Jag gjorde väl nåt fel… Jag har suttit här o gråtit o tittar på mina barn.Tänk om det hade varit min lilla Otto…Min mamma sa alltid till mig när jag som liten frågade om döden: Dör jag före er mina barn då dör jag lycklig!!!Jag förstod aldrig riktigt vad hon menade. Nu sitter jag själv här med mina 2 barn o nu förstår jag verkligen vad hon menade. Jag sörjer verkligen med dig Jenny o er alla nära. Många kramar Mina