Sura fiskmåsar och glada barn!

2009-06-18 22:25

Ja idag var jag beredd på en combat på Flygfyren med både mina barn och alla Stockholmare som precis som jag väntar till sista dagen innan midsommar med att handla. 🙂 Inser på morgonen att det faktiskt finns en barninlämning på Flygfyren som vi bara lyckats tima in någon gång förut. De har egentligen treårsgräns men tar in yngre barn i mån av plats så Vilma kunde också vara i lekrummet!
Det var första gången jag har lämnat in henne så där så jag var lite beredd på att de skulle ropa efter mig i högtalarna när som helst. Det blev en turbohandling så gott det gick mellan vissa argsinta handlande människor. Men jag kunde ta mig igenom hela handlingen och tom gå ut med kassarna i bilen innan jag gick in och hämtade barnen. 🙂 Lyxigt!

Det var ganska spännande när jag kryssade runt mellan alla kundvagnar, människor och lådor med färskpotatis och sill i affären. Jag gick runt och var så fascinerad av hur olika alla personer jag stod i vägen för i trängseln reagerade. Jag försökte hitta något mönster på vilka som var sura och sammanbitna och vilka som log tillbaka mot mig (jag tänkte att om bara jag ser glad ut så kanske alla andra också blir glada… :-)). Jag vet inte om jag kom fram till någon klok slutsats men det är lite kul att se hur många olika personligheter det kan visa sig i en folkträngsel. 🙂

Imorgon blir det midsommarfirande och vi hoppas såklart som alla andra på att det ska bli fint väder. 🙂

One Response to “Sura fiskmåsar och glada barn!”

  1. nä, nåt mönster i folks personligheter finner man icke… det finns för många osäkra variabler…

    …det blir kaosteori av alltihop när man försöker… minsta lilla förändring eller okunskap om en persons tidigare empiriska upplevelser; barndomsminnen (t ex) gör att den variabel man själv tillför, i det här fallet ditt leende, uppfattas/upplevs på diametralt olika sätt…

    …det blir som till en fraktal av oöverskådliga variationer… och även om de upprepas… i det oändliga…
    så är det oändliga inget vi människor kan överskåda…
    http://www.skane-online.se/fractals/frator.htm

    ändå älskar jag att försöka hitta samband och generaliseringar i folks beteenden t ex vad gäller ursprung, kultur, kön, ålder, socialgrupp etc etc… det är så spännande och det vore intressant om det fanns nån ”koppling” nånstans… och visst finns det ju några (?)… men oftast får man ge sig och inse att det faktiskt är så som man ju visste att det var…

    …dvs att alla är UNIKA och att fördomar/teser man skaffar sig i sin ”kopplings-iver” varken kan falsifieras eller verifieras på något som helst vetenskapligt vis utan blommar ut i VACKRA fraktalmönster som bara gör den där underliga hat-kärleken till mänskligheten ännu större…

    hmmmm…