Solsken och människor med konstig människosyn!

2009-07-11 08:00

Blev väckt av Albin i morse som kröp upp bredvid mig och gosade. 🙂 Redan igår när han skulle somna frågade han om inte han och jag kunde ha mysmorgon i soffan innan pappa och Vilma vaknar. 🙂 Så nu sitter vi här han och jag skavfötters i soffan och har det mysigt. 🙂 Jag tycker jag borde vara jättetrist eftersom jag alltid sitter med en dator i knät medan han tittar på barn-TV men han verkar tycka det är lika mysigt som mig! 🙂

Helgens planer, eller dagens planer rättare sagt, är att ta nån sväng till soptippen med skräp från det städade garaget och sen ska vi på fest hos en arbetskamrat till mig som har gift sig i hemlighet. 🙂

Har förresten funderat på en konstig person vi stötte på förra helgen när vi var i Räfsnäs på ”Sjöräddningens dag”. Vi stod i en liten folksamling på en av bryggorna och tittade på en uppvisning de gjorde med båtarna. Då kommer en mamma fram med sitt barn som kanske är 10 år. Dottern går fram och sätter sig på bryggan kanske en meter från kanten. Då halvskriker mamman åt henne: ”Neeej! Inte så nära kanten, det kan ju komma nån galning och putta i dig!!!”. Marcus och jag tittade förvånat på varandra och tänkte samma tanke båda två; hur stor är risken att det skulle hända. Ganska osannolikt. Tänk vad trist att ha en sådan syn på andra att det mitt under en familjetillställning skulle komma en ”galning” och putta i barn från bryggorna…

För några år sedan läste Marcus en bok som nån forskare hade skrivit om myter i samhället. Där stod det om att man ju ofta lär sina barn att aldrig tala med främlingar. Det kan egentligen vara farligare än om man lärt sina barn att lita på andra. Ifall ett barn tappar bort sina föräldrar är sannolikheten faktiskt ganska liten att de ska stöta på en person som är elak. Då är det bättre att de pratar med främlingar så de får hjälp så de inte råkar ut för en olycka istället. Då var denna undersökning gjord i USA och inte i Räfsnäs, så man vet ju aldrig hur statistiken på galningar ser ut där! 😉

Comments are closed.