Undras vad som avgör ens öde…

2009-07-13 21:56

Läste (och snyftade en skvätt) en artikel på Aftonbladet.se alldeles nyss… Läste om en pojke som räddade sin lillebror från att drunkna i familjens ”Kannibalgryta”. Det var som en repris av Daniels olycka om hur den lilla pojken legat livlös och han flögs till Astrid Lindgrens barnsjukhus, hur han legat i respirator osv. Efter det tar historierna två vägar; den lilla pojken kvicknade till och är nu helt återställd, Daniel tog den andra vägen… Mamman till den lilla pojken berättade att om han legat nån minut till i vattnet hade han inte klarat sig. Jag tyckte det var jättejobbigt att ta mig igenom hela artikeln… Har tänkt mycket på Daniel ikväll redan innan jag läste artikeln.

Jag brukar ofta tänka på hur olika vägar livet kan ta. Som i filmen Sliding Doors med Gwyneth Paltrow som handlar om två händelseförlopp beroende på ifall hon hinner med tåget eller inte. När hon hinner med tåget ertappar hon sin otrogne man eftersom hon kommer hem tidigt och då tar den relationen slut, när hon missar tåget lever hon vidare utan att veta om mannens affär med den andra tjejen… Livet kan ju alltid ta två vägar åt det ena eller det andra hållet och det är konstigt att tänka sig vad som avgör vilken väg som man hamnar på… Ibland hamnar man på en bra väg, ibland en mindre bra…

Comments are closed.