Flumride! :-)

2009-07-20 22:16

Var i Göteborg med syrran och hennes två söner för tre-fyra år sedan och var på Liseberg. Då åkte vi Flumride. Karusellen där man åker i en stock nerför ett vattenfall och vattnet stänker över en när man ”landar”. Idag åkte vi vår egen Flumride utanför Kapellskär och ute på Tjocköfjärden! 🙂 Vi hade varit hos Tina, Pierre och Simon på deras ö och på hemvägen blåste det rejäla vindar och det var rätt bra vågor som stänkte upp vatten på oss! Det var riktigt härligt för solen sken (nästan hela tiden), det var ganska varmt och barnen somnade i båten och studsade runt som små organgefärgade, sovande bollar när vi åkte i vågorna! Där vinden låg på som värst var det några djärva vindsurfare som var ute och dessutom en kille som kitesurfade (eller vad det heter när man åker bräda och har en stor drake som drar en). Min svåger Alex vet! Han får rätta mig om han läser det här! 😉

Det som har slagit mig under de senaste båtfärderna vi gjort och även denna gång är hur FÅ det är som använder flytväst!!! Gissa om killarna som surfade hade nån? Näe! De åkte med bar överkropp! I båt efter båt som jag kollat den senaste tiden har de satt flytväst på barnen men i stort sett alla gubbar över 50 har aldrig flytväst, yngre par utan barn har nästan aldrig flytväst osv. Jag tycker det är helt självklart så jag blir så förvånad när det är så många som inte har! Fy vad irriterande tänker jag för de som jobbar med att hjälpa nödställda när det händer båtolyckor mm och så har folk inga flytvästar på sig! De kan väl om inte annat sätt på sig en för deras skull så de slipper leta efter drunknade människor…

Comments are closed.