Hemma från Hälsingeskogarna igen!

2009-07-26 23:12

Nu har vi varit uppe i Hälsingland och hälsat på barnens farfar och extrafarmor. Vi började resan med att ta en sväng på Furuviksparken. Vi tajmade in allt så bra så barnen hade både ätit och sovit innan vi kom dit! Det blev med andra ord en lyckad Furuviksvistelse med två glada, pigga och mätta barn och två glada föräldrar. 🙂

Vi såg små krokodiler och stora äckliga ormar vilket var mest poppis hos iaf Albin. Vilma blev rädd och började grina när en stor gorilla tittade henne i ögonen genom ett sort glasfönster. 🙂 Vi avslutade med att gå på tivolidelen och åkte karuseller. Vilma visade sig vara världens tuffing och åkte allt som Albin åkte. Det blev små berg-och-dalbanor, veteranbilar och flygande drakar! 🙂

När vi var hos farfar och extrafarmor var kusinerna där så fyra små barn härjade där i tre dagar och hade så skoj! 🙂 Vi var bland annat på lilla badstranden, shoppade inne i stan, hälsade på gammelmorfar i Skärså och åt lunch med honom på fiskerestaurangen Albertina och på kvällen hos farfar badade vi bastu. 🙂 Vi har lyckats med att få våra barn att bli riktiga bastare iaf! Snart kommer Vilma börja bryta på finska! Hon skulle sitta högst upp hela tiden och satt där och drack en massa Festisar hela tiden. Vi fick tvångsduscha henne så hon inte skulle börja koka. 😉

Det som var extra imponerande var att hon håller på att bli rumsren! Efter att ha dragit några Festisar blev hon kissnödig hela tiden så hon sprang ut och ställde sig i duschen (det finns ingen toa där i bastudelen) och kissade (utan att vi sagt något om det innan!)! Trodde inte hon hade sån koll! 🙂

Igår eftermiddag/kväll blev det släktträff uppe i Hudik. De hade en stor pool så barnen badade där för fullt! Albin vågade sig äntligen på att simma med armringar (med en badande fasters hjälp :-)) och Vilma hoppade från kanten ner i fasters famn om och om igen när det var hennes tur att ha armringarna. Vi ska nog ta och försöka åka till badhuset lite regelbundet i höst så de blir ordentligt vattenvana.

Comments are closed.