Åh vilken mysig morgon jag hade igår!

2009-09-01 20:34

Igår var jag ledig och hemma med mina gulliga, snälla barn! 🙂 Vaknade av att Albin började dona och leka i sitt rum på morgonen. Vilma låg tvärs över mina ben i vår säng och sov som en stock så jag vågade inte röra på mig. 🙂 Då satte jag igång TV:n och låg kvar i sängen nästan en timme och tittade på TV4-morgon. Något jag inte har gjort många gånger de senaste åren i lugn och ro. 🙂 När Vilma vaknade gick hon in till Albin och lekte så då fick jag en stund till framför morgon-TV.

När jag väl kom upp ur sängen insåg jag dessvärre att jag inte var helt kry… Jag hade varit förkyld hela helgen och nu var jag alldeles svag och snurrig i huvudet av någon anledning. Det blev en ledig dag som gick helt i slow motion. Vi myste i soffan ganska mycket och tittade på TV. 🙂

Idag är jag pigg igen! Var i badhuset igen med mina elever. Jag har nog inte riktigt bestämt mig för om jag gillar att vara där eller inte. Det är ju trots allt den plats Daniel älskade att vara på så den har ju positiva tankar på det sättet. Men sen är det ju en hel del tankar som snurrar runt i huvudet när jag står där vid bassängkanten och frenetiskt räknar alla barnen gång på gång. Blodet isar sig i mig varje gång någon av dem skojar och simmar under vattnet. Är livrädd för att något ska hända. Föräldrarna i min klass kan iaf vara lyckliga för det finns nog ingen lärare som har sån koll på deras barn i badhuset som jag! 😉

På tal om något helt annat så läste jag en strålande artikel på Aftonbladet.se igår om hur stökigt det egentligen många gånger är hemma hos folk. Vi diskuterade det lite på jobbet idag och det är så skönt att höra och läsa om andra som inte heller har tip-top-städat hemma varje dag. 🙂 Här hemma hos oss kan man lugnt mötas av barnvagnar, kläder, skor, post, leksaker, kläder, skor, disk på hela diskbänken etc. SÅ nu har jag krypit till korset och erkänt jag med att jag inte lägger all min fritid på att städa. Jag leker hellre med bilar eller LEGO med Albin och Vilma, jag är hellre ute i trädgården och klipper hallonbuskar etc. 🙂 Nån mer som vill joina mig i ett erkännande?! 🙂

One Response to “Åh vilken mysig morgon jag hade igår!”

 1. Joinar lätt och har varit ute ur garderoben läääänge redan… för:

  ”Städning är för idioter, ett geni behärskar även kaos”
  (old say… tyskt tror jag)

  Och jag har ALLTID känt att det är något väldigt svårförståerligt… ja, rent av ”psyk-sjukt” över dem som städar o ”piffar” överdrivet mycket i sitt hem…

  Det kan låta hårt kanske men känslan av att de har en skuggsida de inte vågar visa upp och fram för allt inte själva är medvetna om gör att jag INTE kan lita på dem… lite som tickande ”psyk-bomber”… utan självkännedom.

  Och jag menar det också… är inte ironisk…