Gnällspikar…

2009-09-17 21:52

Läser just nu lite i en annan bok av Kay Pollak än den jag berättat om tidigare. Den handlar väl i princip om att man ska tänka positivt och hitta bra egenskaper hos alla människor osv. He he!

Nu kan jag bara inte hålla mig från att skriva om detta (så jag får väl äta upp det ifall nån av dem läser det här ;-))… Iaf så satt jag i möte i eftermiddags tillsammans med några andra lärare från olika skolor i kommunen. Jag fattar bara inte hur folk kan sitta och gnälla över all tid som de aldrig tycks ha! Vi skulle läsa en del papper till idag och ingen hade hunnit göra det, vilket jag kan förstå i sig eftersom jag inte själv hade hunnit göra det. Det som däremot irriterar mig är att vissa personer kan vara så misstroende mot andra och tycker att allt är omöjligt och jobbigt. De räknar upp hur lite tid de har och då skulle jag så gärna vilja skrika till dem på en nivå som skulle passa i sandlådan; – ”Var glad att ni iaf har tre eftermiddagar att planera på (och läsa papper som ska läsas osv). Jag har 3 timmar totalt per vecka och då ligger de dessutom på en fredagseftermiddag då jag ska hinna det mesta av det som de andra omöjligt kan hinna under de eftermiddagar de har till förfogande!!!”

Ibland brukar jag fundera på hur konstigt, roligt, tråkigt, annorlunda det skulle kunna bli ifall alla skulle våga säga som man tycker och tänker till andra. Hade nog inte varit så lyckat ifall jag hade sagt mina tankar idag på mötet kanske… 🙂 Jag har nog på ett sätt börjat tänka mer på nuet och att jag oftare ska säga positiva saker till andra om jag tänker en tanke om nån. 🙂

One Response to “Gnällspikar…”

  1. Du är klok du:) Kram på dej!