Morgon i skärgården!

2009-09-20 09:31

I morse vaknade jag ute på kompisarnas ö Lillholmen och såg ut över en stilla fjärd. Solen sken, löven på träden börjar gulna… Det är höst! Det är så fint nu tycker jag! Jag gillar den delen av hösten som börjar nu. Som lärare har man ju fördelen att kunna gå ut på utflykter i de fina höstskogarna. Vi har inte gjort någon ännu det här året men jag älskar när man går ut i skogen, gärna efter den första frosten och löven får extra fart att trilla ner. Allt är kallt i luften fast värms upp när man kommer ut i solljuset då den ännu värmande solen värmer. Härligt! 🙂

Igår och idag är det förmodligen årets sista båtturer vi gör. Det är alldeles tomt på båtar här ute förutom några enstaka som man möter. Nästa helg ska vi kanske täcka båten om vi hinner… Lite vemodigt men oj vad vi har utnyttjat båten mycket i sommar! Och då till det som hade tänkt använda den till. Känns som ett bra köp! Vi har varit ute och hälsat på kompisar, ätit på skärgårdsrestauranger, åkt ut och tältat och badat.

Inatt innan det var dags att gå och lägga sig stod jag ute på en klippa i mörkret tillsammans med Ildico och Christer under en helt otroligt stjärnklar himmel! :-O Det är konstigt så himla liten man känner sig när man står och stirrar upp emot något så oändligt och mystiskt. Vi stod där en stund i den förvånansvärt varma natten och delade djupa tankar och livet och fick dessutom se några stjärnfall medan vi stod där. 😀

2 Responses to “Morgon i skärgården!”

 1. låter härligt!

  såg van goghs ”starry night” irl för några år sen och hur den överföll mig!!!
  så liten men så mäktig…

  men så mäktig som the real thing en höstnatt… jag menar så mäktig som en stjärnhimmel en sammetsnatt… nä jag tror inte jag vet något mäktigare, inget mer kraftfullt…

  man blir nästan yr o fylld av kärlek o förståelse för hela världen… INGET av det vanliga vardagstramset betyder nånting…

  man blir en riktig hippie under en stjärnhimmel!

 2. Lena!
  Du har så rätt! Precis så känns det när man står under en stjärnhimmel mitt i natten! 🙂