Lite låg…

2009-09-22 22:04

Nu följer ett inlägg som går ut på att jag ska tycka så synd om mig själv som bara möjligt… 😉

Ikväll känner jag mig lite nere och trött… Känns även som att det bara är lite för mycket och jobbigt nu med lite av varje. Borde väl hoppa i säng tidigt men nu fastnade jag här och borde väl innan läggdags åtminstone röja en gång från ytterdörren till trappan ifall det skulle behövas en utrymningsväg inatt. 😉 Har en massa fix och don här hemma som jag aldrig orkar ta tag i efter nattningen av barn. Är alldeles för trött då. På jobbet (som jag knappt hinner vara på) är det också en massa att stå i. Känner att det bara blir mer och mer uppbokat på eftermiddagarna på jobbet och då hinner jag knappt med det som ska fixas. Det blir fredagseftermiddagarna då mina lärarkollegor går hem som jag måste vara kvar och jobba. Har ju som tur är lite sällskap av de som jobbar på fritids så jag behöver ju inte vara helt ensam då iaf.

Det är så frustrerande när jag vill göra saker men som av olika anledningar aldrig ges möjlighet att göra. Allt blir uppskjutet eller bara halvdant gjort. Hmmm… :-/ Jag har skummat i en bok som heter ”Svart bälte i vardagseffektivitet”. Den handlar om det som titeln anger; att man ska vara effektiv. Det enda som jag egentligen minns av boken var regeln att allt som tar under två minuter att utföra ska man göra på en gång. Låter ju bra men frågan är om det går att leva efter det. Ska nog prova!

Vilka hänger på mig i den utmaningen?! 😀 Utvärdering om en vecka!

KLARA, FÄRDIGA, GÅÅÅÅ!!!!

One Response to “Lite låg…”

 1. David Allens världsberömda effektivitetsmetod GTD eller ”Getting Things Done” har väl nåt liknande… Two-minute Rule…

  Annars var GTD mycket listskrivande och kategoriserande och organiserande och samlande i buckets osv… DET var ju kul

  men sen när det handlade om att väldigt, väldigt ordningssamt börja beta av de där filerna, verkligen GÖRA sakerna

  då var det inte så kul längre

  men det var ju väntat

  ordning o reda är så inspirerande och HÄÄÄRLIGT i teorin

  i praktiken är det

  just plain BORING!!!

  kanske om jag ägnar mindre tid åt att skriva listor… kanske får jag nåt gjort då…

  OCH… det är förunderligt och jag skäms lite men jag har varit riktigt effektiv (!!!) den senaste tiden… var den kraften kommer ifrån vet jag aldrig… det är bara att vänta och sen passa på när den kommer… the FORCE